22 – 29.06 Croatia, Split archipelago

Beautiful Split Archipelago

22 iun
Intalnirea va avea loc in jurul pranzului in marina centrala din Split sau in marina in care ati fos trepartizat. Dupa finalizarea documentelor si a cumparaturilor pentru yacht, pe seara vom pleca catre Milna sau un golf pustiu din apropiere.
milna-island-brac

23 iun
Dimineata ridicam ancorele si plecam spre insula Vis, probabil cea mai pitoreasca insula din marea Adriatica. Aici vom merge chiar in orasul Vis. E important sa ajungem devreme pentru ca sunt multe lucruri de facut: degustare de vinuri locale intr-unul din buncarele de submarine de pe vremea lui Tito si o cina in curtea unui localnic cu bunataturi care au stat mai bine de 7 ore la cuptor cu lemne.
croatia-vis

24 iun
Ocolim insula pentru a ajunge in cateva ore in orasul Komiza. Inainte de a intra in port, mergem la blue caves - cateva pesteri subacvatice care ofera un view unic, lumina intrand in pestera prin apa si colorand totul in albastru.
Komiza este renumit pentru restaurantele pescaresti si evident ca il vom incerca pe cel mai bun.
blue-caves-bisevo

25 iun
Ideal este sa plecam dimineata din Komiza pentru a petrece cat mai mult timp in golfurile in care urmeaza sa ne oprim: Stiniva si Green Caves (un alt buncar secret folosit pentru submarine pe vremea lui Tito)

Stiniva-Bay-Vis

Spre seara mergem catre Scedro, un golf pustiu deosebit de frumos, unde vom sta peste noapte.
scedro-bay

26 iun
Ridicam ancorele devreme din golf si mergem catre Palmizana, "garajul" insulei Hvar., St Tropez-ul marii Adriatice. Aici vei gasi multe yachturi ale milionarilor celebrii. Dupa ce ne imprietenim cu Palmizana, cu plajele si cu restaurante ei, cu water taxi mergem in Hvar pentru a lua parte la cele mai bune petreceri ale insulei, in faimoasele cluburi Hula Hula si Carpe Diem. Pentru cei care rezista si doresc mai mult party, se continua noaptea intr-unul din barurile din Hvar sau chiar la clubul pe o insula separata, Carpe Diem beach.
Din pacate stam doar 2 zile aici si nu putem merge la toate restaurantele care merita recomandate aici. Dar in functie de pofte, putem gasi cele mai bune scoici din zona, fructe de mare si celebrele fripturi la cuptor din zona dalmatiei.
hvar_harbour

27 iun
Programul zilei se repeta, schimband evident plajele, restaurantele si barurile/cluburile in care mergem.
palmizana-hvar

28 iun
Dupa 2 zile super agitate in Hvar, ne retragem intr-un golf pustiu sau intr-un sat mic pentru o ultima seara linistita in insule. Programul include multe bai si un pranz linistit livrat pe yacht de catre restaurantul local.
Seara ajungem in marina Split si descoperim orasul. Chiar langa marina este probabil unul dintre cele mai bune restaurante din Split, avand specific mancare gatita locala si fructe de mare. Bucatile enorme de ton marinat sunt highlight-ul  localului.
split-riva

29 iun
Dupa ultima noapte pe yacht, e momentul sa-l parasim.. si din pacate o vom face la 9 dimineata. Ce pacat ca inca o saptamana superba a ajuns la sfarsit. Timpul trece atat de repede cand iti place ceea ce faci.. si mai ales in vacanta.