Skipper

Cum sa ai grija de Skipper

Asa cum spuneam, skipper-ul este noul tau prieten. El este parte importanta a echipajului tau si va lua parte la toate evenimentele. Rolul sau principal este acela de a conduce ambarcatiunea in conditii de siguranta totala si de a avea grija de yacht. In functie de conditiile meteo si de aptitudinele echipajului, el este cel care va hotara cand se pleaca din port, cum se navigheaza (vele sau motor) sau cum se ancoreaza. Este foarte important ca tot echipajul sa asculte si sa respecte indicatiile skipper-ului. Excursia pe yacht este o expresie a libertatii, insa atunci cand suntem pe mare este foarte important sa se respecte deciziile skipper-ului. El este Capitanul! 🙂 Tot el va tine legatura permanent cu liderul flotilei si cu ceilalti skipperi si va afla imediat daca intervine vreo schimbare in planul initial.

Rolul echipajului este de a integra skipper-ul in grup si de a ii oferi ajutor atunci cand are nevoie. La manevrele in spatii inguste (marine, port, ancorare) skipper-ul va avea nevoie de ajutor din parte grupului pentru a proteja yachtul cu ajutorul fenderelor (baloane speciale) sau pentru a strange paramele (funii) cu care a fost legat yachtul. Iti va spune skipper-ul ce, cand si cum sa faci. Foloseste aceste zile pe yacht si invata cat mai multe lucruri, iti vor folosi. Si daca ulterior vrei sa aprofundezi, iti oferim si posibilitatea de a participa la cursuri avansate de sailling prin partenrul nostru SetSail - Scoala de Yachting.

Costurile skipper-ului sunt suportate de catre echipaj. Echipajul trebuie sa ii ofere cele 3 mese pe zi si cantitati suficiente de apa sau alte lichide, dar nu alcool. Evident ca skipper-ul va fi prezent cu voi la mesele pe yacht, nu ii trebuie ceva special. Multi dintre skipperi sunt si buni bucatari, ar fi interesant sa-i provocati la o gateala.:)
In situatia in care se va opta pentru o masa la un restaurant, atunci el/ea este invitatul echipajului (costul sau se imparte intre membrii echipajului).

Daca vrei sa te inrolezi skipper in cadrul evenimentului nostru, trimite un email cu datele tale la skipper@partysails.ro